Logo Bevalwijzer
NL | EN
Logo bevalwijzer

Cursus in 5 avonden

Cursus in 5 avonden

Een complete voorbereiding op de aankomende periode

Wanneer je zwanger bent staan je een hoop spannende momenten te wachten. Onze 5-weekse zwangerschapscursus geeft je in de vorm van 5 sessies + één bonus sessie, alle handvatten die je nodig hebt tijdens de aankomende periode. Dit doen we op onze no-nonsense manier en vanuit onze expertise als verloskundigen.

Zwangerschapscursus Bevalwijzer

Van bevalling tot borstvoeding

Tijdens onze cursus in 5 avonden bereiden we je niet alleen voor op de bevalling, maar ook op de laatste weken van je zwangerschap, je kraamtijd en het geven van borstvoeding. We gaan geen onderwerp uit de weg en er is ruimte voor al je vragen. Daarnaast leer je volop van de elkaar en staan de cursusavonden garant voor gezelligheid. 

Cursusopbouw

  • Sessie 1: De laatste weken van je zwangerschap, (ab)normale klachten van het derde trimester, tips voor houding en beweging en de anatomie.
  • Sessie 2: Het ‘WAT’ gedeelte van het geboorteproces: de fasen, duur en start van de bevalling. Hoe verloopt een middle of the road bevalling & welke scenario’s kun je nog meer tegenkomen en wat zijn dan je opties?
  • Sessie 3: Het ‘HOE’ gedeelte van de bevalling: Hoe zit het met de verschillende hormonen tijdens de bevalling en alle tools voor het omgaan met weeën. Inclusief de ademhalingstechnieken en pijnstillingsopties.
  • Sessie 4: Dit is de sessie met de geboortepartners erbij! We bespreken de bevalling van A tot Z op een kort en krachtige manier en gaan in op hoe jouw geboortepartner jou tijdens het proces het beste kan ondersteunen. Boordevol praktische tips en humor! 
  • Sessie 5: Het vierde trimester: Jouw eigen fysieke en mentale herstel, zorgen voor jezelf, je kindje en alles rondom het geven van borstvoeding.

 

…En die bonus sessie dan? 
De zesde en laatste sessie is een bonus sessie. Deze sessie vindt enkele weken na de geboorte van alle baby’s plaats. Hierin blikken we terug op jullie geboorte ervaringen en de eerste weken van de kraamtijd. De sessie staat erom bekend gezellig en verbindend te zijn, maar is ook zeer waardevol en leerzaam voor een eventuele volgende geboorte.

Aanwezigheid van je geboortepartner

Het is fijn als ook je geboortepartner weet wat hem of haar te wachten staat tijdens de bevalling. Daarom is er tijdens deze cursus één avond ingepland waarop alle geboorte partners welkom zijn. Tijdens deze avond zoomen we echt in op zijn/haar rol tijdens het proces, want hoe kan jij als geboortepartner het beste ondersteunen? 

Zou jij het als geboortepartner prettig vinden om, naast de partnersessie, ook de overige sessies aanwezig te zijn? Stuur ons dan gerust even een mailtje, want dan bespreken we de mogelijkheden. We vinden het namelijk erg belangrijk dat de gehele groep zich hier comfortabel bij voelt. We vragen hier een extra bijdrage voor van €15,00 inclusief BTW per extra sessie.

Cursus informatie

Deze cursus wordt in het Nederlands gegeven

Starten met de zwangerschapscursus in 5 avonden? Leuk! We raden je aan te starten ergens tussen je 24e en 32e zwangerschapsweek. De cursussen vinden altijd plaats op een doordeweekse avond van 19:00 tot 21:00 uur en worden gegeven in Amsterdam en Leiden. 

Tijdens de 4e sessie is het mogelijk om je geboortepartner mee te nemen. Wil je dat hij/zij er vaker bij is? Laat dit ons dan weten, want dit is in veel gevallen mogelijk. Wel vragen we hier een extra bijdrage voor van €15,00 inclusief BTW per sessie. Gedurende de cursus ontvang je meerdere digitale hand-outs waarin alle informatie nog eens staat samengevat. 

 

Kosten: € 369,- incl. BTW

Eén inschrijving is voldoende voor zowel jou als de aanwezigheid van je geboortepartner tijdens de vierde sessie.

Alternatieve cursusvormen

Online cursus

Liever alle informatie over de bevalling, de kraamperiode en eventuele borstvoeding tot je nemen in je eigen tempo? Dat kan met onze online zwangerschapscursus. In onze online cursusomgeving krijg je alle informatie die je nodig hebt in 11 overzichtelijke modules. Zo kies je zelf welke kennis je wel of niet nodig hebt.

Privé cursus

Wanneer je niet wilt of kunt deelnemen aan een zwangerschapscursus in groeps- of online vorm maar wel alle informatie van een ervaren verloskundigen wilt krijgen, is een privé cursus wellicht iets voor jou! Onze privé cursussen zijn in te delen zoals jij het wilt en kunnen plaatsvinden aan huis of live online.

Reviews

Op de hoogte blijven van actualiteiten omtrent zwanger zijn, bevallen, de kraamperiode of ander baby gerelateerd nieuws? Abonneer je dan op onze maandelijkse nieuwsbrief.

Bevalwijzer zwangerschapscursus