Logo Bevalwijzer
NL | EN
Logo bevalwijzer

Kraamwijzer

Kraamwijzer

Voorbereiden op de komst van je baby

Waarschijnlijk lijkt de bevalling een hele happening. Maar vergeet niet: je kraamtijd is dat niet minder. Denk maar eens aan de eerste weken, hoe zorg je tijdens die weken voor jezelf? Voor elkaar? hoe luister je naar je kindje? En borstvoeding, hoe vlieg je dat aan? Tijdens onze Kraamwijzer cursus bereiden we je voor op dit vierde trimester en zetten we een realistisch beeld neer van wat je kunt verwachten in de eerste weken als kersverse ouder(s). Boordevol nuttige tips en tools.

Een zachte landing in je kraamweken

Ineens ben je ouder en vanaf het allereerste moment draag je de zorg voor je kindje. Maar ook voor jezelf. Want, naast het zorgen voor je kindje, ben je zelf net bevallen en komen er een hoop emoties op je af. Om nog maar te zwijgen over alle lief bedoelde adviezen en goede raad vanuit de omgeving. Daarom is het fijn om je ook voor te bereiden op het vierde trimester zodat je de kennis hebt voor het vormen van een eigen mening en beschikt over de nodige tips & tricks. Dit zorgt voor een zachte landing in je kraamweken.

Tijdens de Kraamwijzer cursus komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod: 

  • Wat doe je als je thuis komt met de baby maar je (nog) zonder de kraamhulp bent?
  • Hoe weet je wanneer je baby wil drinken en of hij/zij genoeg drinkt? 
  • Hoe verloopt jouw fysieke en mentale herstel? Waaronder het herstel van je bekkenbodem.
  • Hoe zit het met seksualiteit na je bevalling?
  • Welke gevoelens zijn normaal en wanneer trek je aan de bel?
  • En nog veel meer.

Cursus informatie

Deze cursus wordt in het Nederlands gegeven

De Kraamwijzer cursus wordt gegeven in een fysieke groepsvorm op een doordeweekse avond van 19.00-21.30 uur in Amsterdam. Een ideale cursus om tijdens je verlof te volgen. Uiteraard is ook je geboortepartner van harte welkom tijdens deze cursus. 

Je kunt deze cursus ook volgen via onze online leeromgeving waarin we je in 4 uur tijd voorbereiden op de kraamtijd en de borstvoeding. Onze online cursus is in eigen tempo te volgen.

Na afloop ontvang je een digitale hand-out om alle informatie thuis nog eens rustig door te kunnen nemen. 

 

Kosten: € 99,- incl. BTW

*Al-bevallen-geld-terug garantie minus administratiekosten

Tip:  Het complete plaatje? Combineer deze cursus samen met een van onze andere zwangerschapscursussen en ontvang €10 korting! De korting wordt automatisch verrekend bij het uitchecken wanneer je beide cursussen in je winkelwagen plaatst.

Alternatieve cursusvormen

Online cursus

Liever alle informatie over de bevalling, de kraamperiode en eventuele borstvoeding tot je nemen in je eigen tempo? Dat kan met onze online zwangerschapscursus. In onze online cursusomgeving krijg je alle informatie die je nodig hebt in elf overzichtelijke modules. Zo kies je zelf welke kennis je wel of niet nodig hebt.

Privé zwangerschapscursus

Wanneer je niet wilt of kunt deelnemen aan een zwangerschapscursus in groeps- of online vorm maar wel alle informatie van een ervaren verloskundigen wilt krijgen, is een privé cursus wellicht iets voor jou! Onze privé cursussen zijn in te delen zoals jij het wilt en kunnen plaatsvinden aan huis of live online.

Reviews

De leukste artikelen over zwanger zijn direct ontvangen in je mailbox? Abonneer je dan op onze maandelijkse nieuwsbrief.