Logo Bevalwijzer
NL | EN
Logo bevalwijzer

Onze missie

Als verloskundigen geloven wij dat een realistisch beeld en de juiste kennis de perfecte basis legt voor een positieve geboorte en kraam ervaring. Daarom verzorgen wij sinds 2011 zwangerschapscursussen voor zwangeren en hun geboortepartners.

Je kunt natuurlijk niet voorspellen hoe je bevalling en kraamtijd zullen verlopen, maar je erop voorbereiden kan wél. Met de juiste en betrouwbare informatie vorm je namelijk een realistisch beeld van het gehele geboorteproces, kun je een eigen mening vormen en kom je uiteindelijk minder verrassingen tegen. Dit is iets wat tijdens een van de belangrijkste momenten uit je leven erg waardevol is, want daarmee is de kans groter dat je er achteraf met een positief gevoel op terug kunt kijken.

Ons doel is daarom om je de juiste wijsheid mee te geven zodat jij kunt bevallen met vertrouwen in je lijf, het proces, je baby, je geboortepartner en je geboorteteam. 

 

 

Gegeven door ervaren verloskundigen

Onze cursussen worden gegeven door ervaren verloskundigen en op de manier die het beste past bij jullie situatie. Dit kan via onze online leeromgeving, privé bij jou aan huis, live online óf middels een groepscursus op een van onze cursuslocaties in Amsterdam, Arnhem, Castricum, Haarlem of Leiden. 

Ons team

Bevalwijzer eigenaar, Amsterdam

Manon de Graaf

Vanaf het moment dat mijn tante zwanger raakte en ik mee mocht naar de verloskundige wist ik het: dit is wat ik later wil worden! Ik voel mij dan ook bevoorrecht dat ik sinds 2016 verloskundige mag zijn. Momenteel ben ik zelf ook in verwachting van mijn eerste kindje. Het voelt extra bijzonder om dit prachtige avontuur nu zelf mee te mogen maken!

Tijdens mijn werk merkte ik al snel dat er weinig tijd is voor de voorbereidingen op de bevalling. Een gemiste kans, want ik ben ervan overtuigd dat de sleutel bij informatie ligt: het vergroot je kennis en inzicht en zal daardoor realistische verwachtingen scheppen. 
En juist die realistische verwachtingen zijn zo onwijs belangrijk, want hierdoor kom je voor minder verassingen te staan. Dit vergroot het gevoel van controle over je bevalling, je kraamtijd én over jezelf. Daarnaast is de kans groter dat je er achteraf met een goed gevoel op terug kunt kijken.

Daarom wil ik ervoor zorgen dat jullie met rust en vertrouwen richting de bevalling kunnen toeleven en tijdens jullie kraamtijd met een goed gevoel kunnen terugkijken op het gehele proces. 

Bevalwijzer franchisenemer - Leiden

Kirsty Schellekens

In januari 2021 ben ik gestart met Bevalwijzer Leiden. Sindsdien help ik met veel plezier vrouwen en hun (geboorte)partners in de voorbereidingen op de komst van hun baby. Het is mijn doel om vrouwen en partners met enthousiasme, goede moed en vertrouwen de bevalling en kraamtijd in te laten gaan. In mijn werk als verloskundige heb ik vaak gezien dat reële verwachtingen en kennis over het geboorteproces bijdragen aan een positieve ervaring, hoe het ook mag lopen. Dat is hetgeen wat ik zo waardevol vind aan mijn werk binnen Bevalwijzer.

In november 2022 ben ik zelf moeder geworden van een prachtige zoon. Met oprechte nieuwsgierigheid leefde ik toe naar de bevalling en kraamtijd. Het was heel bijzonder om alles nu zelf te mogen ervaren.  

Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten bij een volgende cursus!

Bevalwijzer franchisenemer - Castricum

Selina Hekelbeeke

Vanaf achtjarige leeftijd keek ik al programma’s over bevallen. Al snel bleek dat deze iets wat gekke passie er al vroeg in zat en nooit meer weg is gegaan. Ik was dan ook door het dolle toen ik ingeloot werd op de Verloskunde Academie in Amsterdam. Na wat pittige jaren studeerwerk, ontelbare uren stage en heel wat nachtelijke wondertjes, mocht ik afstuderen op dezelfde mooie dag dat ik de bevalling van mijn zus mocht begeleiden!
 
Nu werk ik al een tijdje met veel plezier als verloskundige en sinds januari 2021 ben ik franchiser van Rayon IJmond. Hiernaast geef ik ook les aan studenten in verloskunde, verpleegkunde en kraamzorg. 
Dit alles met het streven naar meer verbinding binnen één geboorteteam. Want bevallen doen we samen! Het is zo mooi om meer vertrouwen te kunnen geven in je lijf, in het proces en in de mensen om je heen, want met een goede voorbereiding durf je meer los te laten.

Bevalwijzer franchisenemer - Haarlem

Sophie Bouwes

Toen ik 13 jaar oud was mocht ik bij de geboorte van mijn jongste broertje, Moos, aanwezig zijn. Door deze prachtige gebeurtenis kwam bij mij het besef ‘Wauw! Dit kan je gewoon als werk doen!’. 

Ik begon de studie in Amsterdam en tijdens mijn werk als verloskundige merkte ik al gauw het belang van een goede voorbereiding op de bevalling. Hier wilde ik graag aan bijdragen en dus nam ik contact op met Manon. Ik startte in mei 2020 eerst als trainer en sinds juni 2021 run ik mijn eigen Bevalwijzer rayon in Haarlem! 

Het leukste aan het geven van deze cursussen vind ik dat je de stellen gedurende de cursus ziet groeien en zekerder ziet worden, zelfs bij een eendaagse cursus! Uiteindelijk bepaalt de baby grotendeels hoe de bevalling gaat verlopen, maar een goede voorbereiding kan een ontzettend positief effect hebben op de uiteindelijke beval ervaring! 

Bevalwijzer franchisenemer - Arnhem

Wies Spanbroek

Wat voor mij het zijn van verloskundige zo bijzonder maakt, is het persoonlijke contact en de hechte band die je in korte tijd met elkaar opbouwt. Hoe je van ‘onbekende’ naar ‘vertrouwenspersoon’ groeit en tijdens een intiem moment als een bevalling echt samen met aanstaande ouder(s) onderdeel bent van het team is zo gaaf om te ervaren!

Vertrouwen is in mijn ogen ook het sleutelwoord voor een positieve beval-ervaring. Ik ben in 2022 gestart met Bevalwijzer in Arnhem omdat ik jullie het vertrouwen wil geven in jezelf, je lijf en iedereen die je bij je bevalling gaat ondersteunen. Ik kijk ernaar uit om vanuit mijn expertise en ervaringen als verloskundige alle ins en outs met jullie te delen. Hierdoor hebben jullie aan het eind van de cursus het vertrouwen dat (hoe je bevalling ook maar verloopt) jullie goed voorbereid zijn op deze bijzondere gebeurtenis.

Bevalwijzer trainer

Bevalwijzer - verloskundige Emily

Emily Tros

Sinds 2020 ben ik werkzaam als verloskundige. Ik heb gewerkt in Haarlem e.o. en op dit moment in Amsterdam Noord. Ik woon nog met veel plezier in Haarlem en daarom vind ik het enorm leuk dat ik de Bevalwijzer rayon hier in Haarlem mag komen versterken! Ik merk in mijn werk dat er vaak te weinig tijd is om (aanstaande) ouders goed voor te bereiden op de bevalling, terwijl dat juist zo belangrijk is. Dat was voor mij de reden om me aan te sluiten bij Bevalwijzer. Ik hou van een beetje humor tussendoor en ben van huis uit Groningse dus lekker nuchter en no nonsens. 
 
Mijn doel is om jullie na deze cursus met vertrouwen de bevalling in te laten gaan doordat jullie meer kennis hebben over wat je kan verwachten. Ik hoop dat jullie hierna met een positieve(re) blik kijken naar die aankomende bevalling en dat je achteraf met trots terugkijkt! 

Bevalwijzer trainer

Lotte Coumans, verloskundige

Lotte Coumans

Inmiddels werk ik ruim zes jaar als verloskundige in zowel Amsterdam als in limburg. Ik vind het nog steeds ontzettend bijzonder om bij de geboorte van een kindje te zijn. Elke bevalling is anders. Dat maakt het spannend en onvoorspelbaar. 

Ik deel graag mijn kennis over de zwangerschap, de bevalling en het kraambed met jullie. 

Of het nou een keizersnede wordt of toch een badbevalling, weten wat er precies gebeurd zorgt ervoor dat er meer vertrouwen is. Jullie voorbereiden op een geboorte waarbij jullie de regie hebben is mijn doel. Jullie mogen mij alles vragen! 

Bevalwijzer trainer

Bevalwijzer - verloskundige Margot

Margot Rovers

Sinds 2019 ben ik werkzaam als verloskundige in Leiden en omstreken en ik merk dat er niet altijd genoeg tijd is tijdens de zwangerschapscontroles om dieper in te gaan op de bevalling. Ik vind het als verloskundige altijd heel waardevol als aanstaande ouders goed zijn voorgelicht over wat de bevalling is en welke keuzes daarin aan bod kunnen komen.

Daarnaast vind ik het heel waardevol om deze cursus te kunnen geven naast mijn werk als verloskundige, zodat aanstaande ouders zich klaar voelen en de bevalling positief tegemoet kijken, omdat ze (beter) weten wat ze kunnen verwachten.

Bevalwijzer trainer

Bevalwijzer verloskundige

Alida Roskam

Bijna veertien jaar geleden beviel ik van mijn kind en sinds dat moment is de verloskunde niet meer uit mijn gedachten geweest. Na de komst van mijn tweede schreef ik mij in voor de opleiding verloskunde. Daar werd ik echt door het vak gegrepen. Gedrevenheid en een persoonlijke benadering zijn kenmerkend voor mijn werk. Die kwaliteiten zet ik elke dag weer in voor mijn cliënten maar ook wanneer ik cursus geef voor Bevalwijzer.

 Ik heb zelf tijdens de voorbereiding van mijn eerste kind zo ontzettend veel gehad aan een cursus, voelde mij zoveel krachtiger en vooral ook véél minder angstig – dat gevoel gun ik iedereen!

Bevalwijzer trainer

Bevalwijzer verloskundige

Susan Dubbeldam

De afgelopen jaren heb ik al honderden bevallingen bij mogen wonen en iedere geboorte is weer uniek. Uniek in zijn beloop, maar ook uniek in gewoontes en behoeftes.

De afgelopen jaren heb ik niet alleen geboortes begeleid in Nederland, maar heb ik ook in het buitenland gewerkt. Een reislustige verloskundige, dat is hoe ik mezelf zou omschrijven.

Onlangs heb ik een masterdiploma behaald en daarmee heb ik mijn kennis en inzichten rondom de verloskunde nóg meer verbreed. Naast mijn werk als verloskundige vind ik het dan ook super leuk om jullie voor te mogen bereiden op de geboorte van jullie baby.

Bevalwijzer trainer

Bevalwijzer verloskundige

Noureille van der Raaij

Bevalwijzer trainer

Mandy Bevalwijzer

Mandy Wortel

Ik raak nooit uitgepraat over alles wat met verloskunde te maken heeft. Hoe leuk dat dit als werk mag doen tijdens jullie cursus! Ik vind het proces rondom zwangerschap en bevalling heel bijzonder. Elke zwangerschap en bevalling is anders en dat maakt het werk als verloskundige zo leuk.

Bij elke geboorte is het afwachten hoe het gaat lopen en inschatten hoe ik als verloskundige het beste kan aansluiten bij de wensen en verwachtingen. Door je als aanstaande ouder te verdiepen in de bevalling, in wat er mogelijk is en wat helpend kan zijn, kun je meer invloed uitoefenen op het proces en beter aangeven wat je wil. Uiteindelijk maakt die mogelijkheid tot zelf keuzes maken, of je goed kan terugkijken op je bevalling. En dat is voor mij als verloskundige heel belangrijk; jou je kracht geven om te kunnen baren op jouw manier én, als het toch anders loopt, dat de geboorte een positieve ervaring blijft.

Ik hoop dat ik mijn passie voor de verloskunde kan overbrengen in de cursus, zodat jullie goed voorbereid en met vertrouwen jullie je kind mogen gaan verwelkomen!