Het bevalwijzer team

Nogmaals van harte welkom bij Bevalwijzer! Wij kunnen ons voorstellen dat je graag meer over ons en onze visie wil weten.

Daarom stel ik graag het hele Bevalwijzer team aan je voor!

 

 

 

"We vonden het allebei een leerzame en gezellige dag. Alles kwam goed aan bod en was lekker pragmatisch! Ruimte om te lachen, maar ook om te zeggen wat je voelt/vindt ten opzichte van verschillende zaken. De trainer voelde heel goed aan waar de groep behoefte aan had."

Anne & Rob

Waarom deze cursussen?

INHOUD EN PRAKTISCHE INFORMATIE

Ondanks dat een bevalling niet te voorspellen valt, zijn er een heleboel zaken die wel degelijk goed uitgelegd en voorbereid kunnen worden. Veel zwangeren hebben daar dan ook behoefte aan. Bovendien blijkt uit verschillende onderzoeken, dat als je goed geïnformeerd bent en realistische verwachtingen over de bevalling hebt, de kans groter is dat je met een goed gevoel terug kijkt op je bevalling. 

Maar hoe bereid je je dan voor? De meeste zwangerschapscursussen gaan alleen over het lichamelijke aspect van de bevalling (adem- en perstechnieken) en niet zo zeer over het mentale aspect (wat zijn je verwachtingen, zijn deze reeël, hoe ga je om met pijn en hoe kun je jezelf of je partner motiveren?). Bij de zwangerschapscurssen van Bevalwijzer gaan we dus niet alleen in op het lichamelijke aspect, maar ook op het mentale en praktische stuk van de bevalling.

 

Inhoud van de cursussen

Je krijgt informatie over het verloop van de bevalling, de pijn, de manieren om daarmee te dealen inclusief de (medicamenteuze) pijnbestrijding. Ook zullen we het hebben over de gang van zaken in een ziekenhuis, de eventuele medische toeters en bellen. Al met al informatie gebaseerd op kennis en talloze ervaringen die de verloskundigen als geen ander hebben. En waarvan wij als Bevalwijzer team vinden dat een zwangere en haar partner die ook zou moeten hebben. Daarnaast leren we je ook de adem-, ontspannings- en perstechnieken. Al met al: het complete plaatje van A tot Z!

Dit allen in wekelijkse sessies óf alles in één keer: in een groep of alleen samen met je partner. Bereid je voor op de manier die jullie zelf prettig zouden vinden! Een zwangere die goed geïnformeerd is over wat er komen gaat (een reëele verwachtingen heeft), voelt zich mentaal sterker en dat geeft zelfvertrouwen. Dit is een goede start en zou eigenlijk de basis moeten zijn voor een goede bevalling!

 

 

 

“Goede cursus van begin tot eind! Heel nuttig om zowel fysiologische details als gedragsmatige mogelijkheden (en veel meer) voorbij te zien komen. Grote aanrader voor partners die (zoals ik) snel up-to-date willen komen!”

 

Machiel

Manon de Graaf

Manon de Graaf

Eigenaar, verloskundige en trainer

Manon wilt ervoor zorgen dat kersverse ouders met een goed gevoel terugkijken op de bevalling; Hoe het ook is verlopen, thuis of in het ziekenhuis, met of zonder pijnstilling.

Manon is ervan overtuigd dat de sleutel bij informatie ligt: informatie kan je kennis en inzicht vergroten en daardoor realistische verwachtingen scheppen. Met de juiste verwachtingen, kom je voor minder verassingen te staan en dit vergroot het gevoel van controle over de bevalling én over jezelf.

Bregje Peys

Bregje Peys

Bevalwijzer coach

 

Bregje heeft Bevalwijzer in 2011 opgericht en heeft het steentje in 2019 doorgegeven aan Manon. Bregje haar kracht ligt bij de no-nonsense coaching en zal daarmee met Bevalwijzer verbonden blijven.

Jullie gaan op zoek naar patronen en inzichten, zodat je bewust kunt kiezen wat en hoe je het anders wilt. Daar zul je mee moeten experimenteren, om al oefenend een leuker leven in te struikelen.

Susan Dubbeldam

Susan Dubbeldam

't Gooi, verloskundige en trainer

 

Reislustige Susan heeft haar eigen rayon in ‘t Gooi. Susan heeft ook buiten Nederland veel werkervaring opgedaan. Susan heeft namelijk in Ghana en op Madagaskar gewerkt als verloskundige. Naast dat Susan ‘t Gooi up and running houdt, verzorgd zij ook cursussen in Amsterdam. Door haar ervaringen is zij ervan overtuigd dat zelfvertrouwen en de juiste kennis een positief effect hebben op het verloop van de bevalling en op de herinnering erna.

Roos Schapink

Roos Schapink

Assistent en bijna verloskundige

 

Roos is Bevalwijzer assistente en daarmee de rechterhand van Manon. Naast haar werkzaamheden voor Bevalwijzer is Roos erg druk met haar opleiding tot verloskundige. Zij zal binnenkort afstuderen als verloskundige en helpt ons tot die tijd met het verwerken van alle inschrijvingen, reageert op jullie mails en vragen. In haar vrije tijd is Roos graag te vinden op het strand van Texel.

Ineke van Straeten

Ineke van Straeten

Lactatiekundige en kraamverzorgende

 

Ineke heeft passie voor haar vak, passie voor moeder en kind. Zij heeft onwijs veel ervaring opgedaan als kraamverzorgende en is daarnaast ‘beroemd’ lactatiekundige. Naast haar kennis over de borstvoeding, weet Ineke ook heel veel over gedrag en slapen van baby’s. Zij zal jullie tijdens de Baby Basics dus een compleet beeld geven van de eerste periode met jullie kindje en jullie met een koffertje vol tips & tricks naar huis sturen.

Anna Noordervliet

Anna Noordervliet

Verloskundige en (mindfulness)trainer

 

Anna zit al bijna 20 jaar in het vak en heeft daarmee al onwijs veel bevallingen mogen begeleiden.

De meeste bevallingen laten zich niet plannen, en toch kun je je juist daar wél op voorbereiden. Anna is trotse moeder en neemt tijdens de cursussen dan ook graag haar eigen ervaringen mee.

Anna is daarnaast onlangs gestart met een mindfulness opleiding!

Hansje de Waard

Hansje de Waard

Verloskundige en trainer

 

Hansje werkt als verloskundige in Amsterdam.  Hansje ziet iedere bevalling als een uniek en heel mooi proces. Zij zal jullie perspectief rondom bevallen verbreden en het vertrouwen in het proces vergroten. Dit met een nuchtere, no-nonsense insteek.

Hansje heeft 8 jaar in Australië gewoond en is een echte dieren liefhebber! 

Anne Hagemans

Anne Hagemans

Verloskundige, echoscopiste en trainer

 

Anne werkt als verloskundig echoscopist en staat in haar kracht voor een groep. Zij werkt dan ook met onwijs veel plezier bij Bevalwijzer. Anne vindt het belangrijk om realistische verwachtingen rondom de geboorte van jullie kindje te creëeren. Door het geven van theoretische informatie en praktische tools wil zij ervoor zorgen dat jullie met vertrouwen de bevalling tegemoet gaan én achteraf met een goed gevoel terug zullen kijken.

Een Bevalwijzer cursus of sessie cadeau doen

Hoe leuk is het om je lieve zwangere vriendin/collega/dochter een sessie cadeau te geven? Een speciaal en vooral heel nuttig cadeau.

Ook voor cadeaubonnen ben je bij ons aan het juiste adres! Het kan een bon zijn voor een cursus of een sessie, maar ook een bijdrage aan een cursus of sessie. Stuur ons een mailtje en wij maken er een leuk pakketje van!
 

Amsterdam - 't Gooi - Kennemerland

Fotografie en modellen
Larissa Hoogland en Jeffrey Verweij

SOAP Design & Fotografie