fbpx

VEELGESTELDE VRAGEN

Heb je na het lezen van alle informatie op de website nog steeds een vraag? Kijk dan even tussen onderstaande veelgestelde vragen. Mocht het antwoord hier niet bij staan,  dan kun je ons natuurlijk altijd mailen.

Is het mogelijk om een sessie of cursus cadeau te doen?

Ja, leuk!! Mail ons hier even over, dan maken we er een mooi pakketje van!

Moet ik mij twee keer inschrijven als ik samen met mijn partner wil komen?

Nee, dat hoeft uiteraard niet. Eén inschrijving is voor zowel jou als je partner.

Worden de Bevalwijzer cursussen vergoed door mijn zorgverzekering?

Iedere verzekeraar en polis is anders. Voor vragen over vergoedingen van een/de cursus kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met je verzekeraar. De Bevalwijzer verloskundigen zijn BIG geregistreerd en in zijn het bezit van een AGB-code. We zijn zelfstandig en niet gelieerd aan Verenigingen. Wel is Bevalwijzer aangesloten bij de Beroepscoördinatie voor Childbirth Educators.

Het kan zo zijn dat de verzekeraar vraagt om een betaal- en/of deelnamebewijs. Dit kunnen we uiteraard voor je in orde maken.

Hoe werkt de vergoeding vanuit mijn verzekeraar?

Je betaalt zelf direct aan Bevalwijzer. De factuur dien je achteraf in bij je verzekeraar. Als je de factuur vóór de cursus al indient, krijg je hem bijna altijd weer terug. Indien je verzekeraar vraagt om een betaal- en/of deelname bewijs, kunnen wij dit uiteraard voor je regelen.

Wat is het verschil tussen de Cursus in 1 dag en de Complete Cursus?
  • Inhoudelijk: De Complete Cursus is uitgebreider dan de Cursus in 1 dag. De Complete Cursus beslaat de gehele periode van laatste weken zwangerschap, de bevalling tot en met borstvoeding & kraamtijd. De Cursus in 1 dag gaat alléén om de bevalling; maar als je deze combineert met Baby Basics (borstvoeding en kraamtijd) en dan zit je inhoudelijk dus ongeveer gelijk aan de Complete Cursus.
  • Met/zonder partner: Bij de Complete Cursus is je partner er 1x bij, tijdens een sessie waarin hij/zij kort en krachtig zijn/haar aandeel uitgelegd krijgt. De Cursus in 1 dag doe je helemaal samen.
  • Sfeer/interactie: bij de Complete Cursus ontstaat er vaak een leuke sfeer en wordt er als de babies geboren zijn nog gewhatsapped en afgesproken voor koffie en ervaringen uitwisselen. Dat is niet het geval bij de Cursus in 1 dag, die is immers eenmalig, maar ook open en gezellig;-)
Bieden jullie ook cursussen aan in het Engels?

Jazeker! De Cursus in 1 dag wordt ook in het Engels gegeven (One day Antenatal class). Als je rechtsboven even op het Engelse vlaggetje klikt, kom je op de Engelse Bevalwijzer website. Tevens is het mogelijk om een Privé Sessie aan huis te plannen welke wij ook in het Engels aanbieden.

Wat zijn de kosten van een Privé Sessie?

De kosten van een Privé Sessie aan huis zijn afhankelijk van de duur van de sessie. Een sessie over enkel de bevalling duurt meestal zo’n uur of 2 en kost €160 inclusief BTW en hand-out. Wanneer je ook de Basics over de borstvoeding en/of kraamperiode zou willen weten, wordt de duur van de sessie automatisch langer. Een sessie van 2,5 uur kost €190 euro inclusief BTW en handouts, een sessie van 3 uur (bevalling, borstvoeding en kraamperiode)  €220 inclusief BTW en handouts. Dit kan tevens ook verspreid worden over 2 sessies van 1x 2 uur (bevalling) en 1x 1 uur (borstvoeding en kraamperiode), de kosten hiervan zijn €260 inclusief BTW en handouts.

Een Privé Sessie inplannen buiten Amsterdam, ‘t Gooi of Kennemerland? Ook dat is mogelijk! We rekenen dan 0,19 cent per kilometer. Of we spreken ergens in Amsterdam af (rustige locatie, bij een Bevalwijzer verloskundige thuis of wellicht kennen jullie hier iemand in de buurt). 

Kunnen we ook buiten Amsterdam / 't Gooi of Kennemerland een Privé Sessie aan huis boeken?

Dat is zeker mogelijk! Wij vinden het onwijs leuk om bij jullie thuis te komen om jullie klaar te stomen voor de bevalling. Ook buiten Amsterdam, ‘t Gooi of Kennemerland. We rekenen buiten deze gebieden 0,19 cent per kilometer. 

Is het ook mogelijk om een Privé Sessie te plannen samen met vrienden die ook een kindje verwachten?

Natuurlijk! Alleen maar ontzettend leuk. De kosten van een 2,5 uur (bevalling van A tot Z) durende sessie aan huis met 2 stellen kost €275  inclusief BTW en hand-out. Wanneer jullie behoefte hebben aan net wat uitgebreidere info of ook kort en krachtig iets willen weten over de borstvoeding of kraamperiode, plannen we 3 uur in. De kosten hiervoor zijn €300 inclusief BTW. Of we plannen 2 sessies in van 2 uur (bevalling, borstvoeding en kraamperiode), kosten: €375.

Dit zijn de kosten voor jullie samen dus niet per stel!

Wat is het verschil tussen de voorlichtingsavond van mijn eigen verloskundige/het ziekenhuis en de Bevalwijzer Cursus in 1 dag?

Bij een voorlichtingsavond van je verloskundigenpraktijk wordt meestal basic uitgelegd wat de bevalling is, wat de rol van de verloskundige is, hoe je haar kan bereiken en wanneer je mag/moet bellen. De Cursus in 1 dag gaat veel verder dan dat: naast uitgebreide uitleg over WAT je te wachten staat, gaan we ook uitgebreid in op HOE: hoe kun je met weeën omgaan, hoe moet je ademen, hoe kun je met de pijn omgaan, welke ademhalingstechnieken kun je gebruiken, welke pijnstillingsmethoden zijn er (fysiek, mentaal, medicamenteus), hoe gaat het er in het ziekenhuis aan toe, wat bij complicaties, wat is de rol van je partner, wat kun je beter niet doen en wat wel, etc. etc. 

Moet ik naast een Bevalwijzer cursus ook nog een yoga, mensendieck of andere cursus volgen?

Nee hoor, dat hoeft niet. Je moet/mag natuurlijk zelf bepalen wat jij fijn vindt; maar inhoudelijk ben je volledig op de hoogte van alles wat er te weten valt. Je weet ook welke ademhalingstechnieken er zijn en wanneer je ze kan toepassen. Dat hoef je niet wekenlang te oefenen.

Wat is het verschil tussen een borstvoedingsavond elders en de Baby Basics

Inhoudelijk is het verschillend omdat tijdens de Baby Basics ochtend ook de kraamtijd en de baby aan bod komen. De toon is praktisch en no nonsens.

Moeten we eerst de Cursus in 1 dag doen en daarna pas de Baby Basics?

Dat hoeft niet persé, de cursussen staan inhoudelijk los van elkaar. Dus doe vooral wat handig uitkomt in jullie agenda’s. We raden het echter wel af om beide cursussen op 1 dag te volgen. Dat is namelijk echt teveel info en onze ervaring is dat je dan niet alles opneemt.

Kan ik de Cursus in 1 dag en de Baby Basics op één dag volgen?

Wij raden dat absoluut af. Het is echt teveel informatie om op 1 dag te verkrijgen, je neemt op een gegeven moment niets meer in je op. Probeer deze data dus los van elkaar te plannen.

Staat je vraag er niet tussen?

Staat je vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Dan kun je ons natuurlijk gewoon een mailtje sturen en komen wij binnen 1-2 dagen terug op je vraag.

13 + 5 =

Een Bevalwijzer cursus of sessie cadeau doen

Hoe leuk is het om je lieve zwangere vriendin/collega/dochter een sessie cadeau te geven? Een speciaal en vooral heel nuttig cadeau.

Ook voor cadeaubonnen ben je bij ons aan het juiste adres! Het kan een bon zijn voor een cursus of een sessie, maar ook een bijdrage aan een cursus of sessie. Stuur ons een mailtje en wij maken er een leuk pakketje van!
 

Amsterdam - 't Gooi - Haarlem - Limmen

Fotografie en modellen
Larissa Hoogland en Jeffrey Verweij

SOAP Design & Fotografie