Logo Bevalwijzer
NL | EN
Logo bevalwijzer

Cursus in 1 dag

Cursus in 1 dag

Eendaagse zwangerschapscursus voor jou en je geboortepartner

Je bevalling wordt waarschijnlijk een van de meest intense, maar ook mooiste momenten uit je leven. Logisch dat je goed voorbereid wilt zijn en volledig wilt kunnen vertrouwen op je eigen lijf en oerkracht. Tijdens onze eendaagse zwangerschapscursus bereiden we je – op een nuchtere, no-nonsens manier voor op de geboorte van je kindje en reiken we praktische tips & tools aan voor zowel jou als je geboortepartner. 

Met vertrouwen richting je bevalling toeleven

Onze cursussen worden gegeven door ervaren verloskundigen waardoor we een realistisch beeld scheppen van de bevalling. Daarin besteden we ook tijd aan de ‘wat als?’ scenario’s. Want wat als je bevalling anders loopt dan dat je verwacht had? Ook dan wil je voorbereid zijn en wil je jezelf niet machteloos voelen.

Met de bevallingscursus in 1 dag kun je erop vertrouwen dat je alles weet wat je moet weten zodat je zelfverzekerd richting je due date kunt toeleven en vertrouwen hebt in jezelf, je baby, het proces, je geboortepartner en je geboorteteam.

Na de zwangerschapscursus in 1 dag weet je o.a.:

  • Hoe een bevalling van A tot Z verloopt
  • Wat de mogelijke ‘wat als?’ scenario’s zijn en wat hierin je mogelijkheden zijn
  • Hoe je ademhaling je tijdens het proces kan ondersteunen
  • Hoe je als geboortepartner het beste tot steun kunt zijn, inclusief de verschillende massage technieken
  • De voor- en nadelen van medicamenteuze pijnstilling
  • En nog veel meer.

Cursus informatie

Deze cursus wordt in het Nederlands en Engels aangeboden.
Wil je deze cursus in het Engels volgen? Kijk dan op: https://bevalwijzer.nl/en

Je kunt een zwangerschapscursus het beste volgen tussen de 27e en 36e week van je zwangerschap. De Cursus in 1 dag wordt gegeven op een zaterdag- of zondagmiddag en duurt van 13:00 tot 17:30/18.00 uur. Deze eendaagse zwangerschapscursus wordt gegeven in Amsterdam, Arnhem, Castricum, Haarlem en Leiden. 

Na afloop krijg je een digitaal Bevalwijzer naslagwerk toegestuurd waarin alles wat je tijdens de cursus leert, nog eens is samengevat. Altijd fijn om terug te lezen als je weer thuis bent. 

Alles in 1 dag toch te lang? Dan is deze cursus is er ook in de vorm van een Cursus in 2 avonden.

 

Kosten: € 239,- incl. BTW

Eén inschrijving is voldoende voor zowel jou als je geboortepartner.

Tip: Het complete plaatje? Combineer deze 1 daagse cursus met onze Kraamwijzer cursus en krijg €10 korting! De korting wordt automatisch verrekend bij het uitchecken wanneer je beide cursussen in je winkelwagen plaatst.

Alternatieve cursusvormen

Online cursus

Liever alle informatie over de bevalling, de kraamperiode en eventuele borstvoeding tot je nemen in je eigen tempo? Dat kan met onze online zwangerschapscursus. In onze online cursusomgeving krijg je alle informatie die je nodig hebt in 11 overzichtelijke modules. Zo kies je zelf welke kennis je wel of niet nodig hebt.

Cursus in 2 avonden

Klinkt 1 dag toch als een lange zit of komen dekweekenden je niet goed uit? Dan is bieden we ook de Cursus in 2 avonden aan waarin we alle informatie verspreiden over twee doordeweekse avonden. Tijdens de eerste avond gaan we in op het WAT rondom de bevalling en een weekje later behandelen we ook alle informatie rondom het HOE.

Reviews

Op de hoogte blijven van actualiteiten omtrent zwanger zijn, bevallen, de kraamperiode of ander baby gerelateerd nieuws? Abonneer je dan op onze maandelijkse nieuwsbrief.