Logo Bevalwijzer
NL | EN
Logo bevalwijzer

Opfriscursus

Opfriscursus

Opfriscursus als voorbereiding op je volgende bevalling

Zwanger van je tweede of volgende kindje? Waarschijnlijk ben je op zoek naar opfrissende informatie. Het is namelijk fijn om alle informatie rondom de bevalling weer even vers in je geheugen te hebben. Want hoe zat het ook alweer met die verschillende fasen van de bevalling? Die ademhalingstechnieken? En wat is er eigenlijk ‘anders’ aan een volgende bevalling? Speciaal daarvoor hebben we de opfriscursus ontwikkeld.

opfriscursus_3

Deel kennis en ervaringen in een intiem groepsverband

Tijdens onze opfriscursus wordt de kennis van jou en (eventueel) je geboortepartner weer opgefrist. We kijken hierbij naar je eerdere geboorte ervaring(en). Wat ging er toen goed? En kunnen de dingen die je destijds als minder prettig ervaren hebt, dit keer anders aangepakt worden? We nemen het allemaal mee en uiteraard kun je al je vragen stellen.  

Zoals je misschien wel weet, neemt de juiste kennis een hoop onzekerheden en verrassingen weg. Hierdoor is de kans groter dat je er achteraf met een goed gevoel op terug kunt kijken. De cursus wordt gegeven in een klein groepsverband onder begeleiding van een ervaren verloskundige waarbij er alle aandacht is voor alle vragen en ervaringen.

Tijdens de opfriscursus hebben we het o.a. over:

  • Wat het verschil is tussen een eerste en volgende bevalling.
  • Hoe om te gaan met weeën, waaronder de verschillende ademhalingstechnieken.
  • Hoe je als geboortepartner de beste steun bent tijdens de bevalling.
  • Je vorige bevalling; wat ging er goed en wat zou je dit keer anders willen?
  • En nog veel meer.

 

Angst voor je volgende bevalling

Verliep je vorige bevalling minder prettig dan dat je vooraf had gehoopt of gedacht? Dan kun je last hebben van bepaalde angsten en spanningen in aanloop naar je volgende bevalling. Wanneer je traumatisch terugkijkt op de geboorte van je vorige kind(eren), raden we je aan om de opfriscursus in een fijne privé setting te volgen. Op deze manier is er 1 op 1 aandacht voor jouw situatie en gevoelens. Wil je meer informatie over de mogelijkheden van een privé zwangerschapscursus? Kijk dan op de volgende pagina: privé sessie.

Cursus informatie

Deze cursus wordt in het Nederlands gegeven

We raden je aan om een zwangerschapscursus te volgen tussen de 27e en 36e week van je zwangerschap. Deze opfriscursus wordt gegeven op een doordeweekse avond van 19:00 tot 21:30 uur op onze locatie in Amsterdam.

We vormen een groep van minimaal 3 en maximaal 6 stellen. Uiteraard ben je ook alleen welkom. Na afloop ontvang je van ons een digitaal naslagwerk zodat je alle informatie ook thuis nog eens door kunt nemen.

Komen de cursusdata niet goed uit voor je? Dan ben je ook welkom bij onze eendaagse cursus of de cursus in 2 avonden. We houden daar uiteraard rekening mee.

 

Kosten: € 179,- incl. BTW

Eén inschrijving is voldoende voor zowel jou als je geboortepartner.

Tip: Het complete plaatje? Combineer deze opfrissende zwangerschapscursus samen met onze Kraamwijzer cursus en ontvang €10 korting! De korting wordt automatisch verrekend bij het uitchecken wanneer je beide cursussen in je winkelwagen plaatst.

Alternatieve cursusvormen

Online cursus

Liever alle informatie over de bevalling, de kraamperiode en eventuele borstvoeding tot je nemen in je eigen tempo? Dat kan met onze online zwangerschapscursus. In onze online cursusomgeving krijg je alle informatie die je nodig hebt in 11 overzichtelijke modules. Zo kies je zelf welke kennis je wel of niet nodig hebt.

Privé zwangerschapscursus

Wanneer je niet wilt of kunt deelnemen aan een zwangerschapscursus in groepsvorm maar wel alle informatie van een ervaren verloskundigen wilt krijgen, is een privé sessie de juiste keuze voor jou. Onze privé sessies zijn in te delen zoals jij het wilt en kunnen plaatsvinden aan huis of live online.

Reviews

Op de hoogte blijven van actualiteiten omtrent zwanger zijn, bevallen, de kraamperiode of ander baby gerelateerd nieuws? Abonneer je dan op onze maandelijkse nieuwsbrief.