Logo Bevalwijzer
NL | EN
Logo bevalwijzer

Cursus in 2 avonden

Cursus in 2 avonden

In twee avonden voorbereid op de geboorte van je kindje

Je bevalling komt steeds dichterbij en dat kan allerlei vragen met zich meebrengen. Logisch ook, want hoe verloopt een bevalling nu eigenlijk? En die weeën, hoe kun je die het beste opvangen? Onze zwangerschapscursus in 2 avonden helpt je op een efficiënte manier zelfvertrouwen te creëren zodat je, samen met je geboortepartner, klaar bent voor die belangrijke dag.

5 weken cursus

De bevallingscursus voor rust en vertrouwen

De dag van je bevalling wordt je overspoeld met emoties. Het is daarin belangrijk vertrouwen te hebben in je lijf, het proces, je baby, je geboortepartner en je geboorteteam. De juiste kennis zorgt voor meer rust bij jezelf, maar ook bij je geboortepartner. Daarom worden onze cursussen gegeven door ervaren verloskundigen zodat je ook echt weet wat je moet weten en al je vragen kunt stellen.

Tijdens onze Cursus in 2 avonden gaan we ook in op de ‘wat als?’ scenario’s. Dit zodat je weet wat je mogelijkheden zijn en je je niet machteloos hoeft te voelen.

Tijdens de bevalcursus in 2 avonden bespreken we o.a.:

  • Het gehele verloop van een bevalling
  • Wat als de bevalling anders loopt dan verwacht?
  • De massage- en ademhalingstechnieken voor het omgaan met weeën.
  • Hoe je als geboortepartner het beste kunt ondersteunen.
  • De voor- en nadelen van medicamenteuze pijnstilling
  • En nog veel meer.

Cursusinformatie

Deze cursus wordt in het Nederlands gegeven

Ons advies is om deze cursus ergens tussen de 27e en 36e week van je zwangerschap te volgen.  De cursus in 2 avonden wordt gegeven op 2 doordeweekse avonden van 19:00 tot 21:30 uur in Amsterdam, Arnhem, Castricum, Haarlem, en Leiden. Er zit een week tussen de twee cursusavonden om de informatie goed te laten bezinken. 

Na afloop van de cursus ontvang je een digitaal naslagwerk waarin alles nog eens is samengevat. Altijd fijn om de informatie ook na de cursus nog eens door te kunnen nemen.

Gaat je voorkeur uit naar een 1 daagse zwangerschapscursus? Dan is de cursus in 1 dag wellicht iets voor jou! 

 

Kosten: € 269,- incl. BTW

Eén inschrijving is voldoende voor zowel jou als je geboortepartner.

Tip: Het complete plaatje? Combineer de zwangerschapscursus in 2 avonden samen met de Kraamwijzer cursus en krijg €10 korting! De korting wordt automatisch verrekend bij het uitchecken wanneer je beide cursussen in je winkelwagen plaatst.

Alternatieve cursusvormen

Cursus in 1 dag

Komen de doordeweekse avonden of de cursusdata niet goed uit voor jullie? Dan is daar de Cursus in 1 dag waarin we alle informatie op één dag & in het weekend bespreken. Een korte, maar krachtige voorbereiding op de geboorte van je kindje.

Online cursus

Liever alle informatie over de bevalling, de kraamperiode en eventuele borstvoeding tot je nemen in je eigen tempo? Dat kan met onze online zwangerschapscursus. In onze online cursusomgeving krijg je alle informatie die je nodig hebt in 11 overzichtelijke modules. Zo kies je zelf welke kennis je wel of niet nodig hebt.

Reviews

Op de hoogte blijven van actualiteiten rondom zwanger zijn, bevallen, de kraamperiode of ander baby gerelateerd nieuws? Abonneer je dan op onze maandelijkse nieuwsbrief.