Mindful Complete Cursus

Hoe reageer jij op angst en/of pijn en hoe zou je er mee om kunnen gaan?


Wil je je niet alleen voorbereiden op de bevalling, maar ook op laatste weken van de zwangerschap, de kraamperiode en de borstvoeding? Dit samen met meer diepgang door middel van mindfulness? Dan is de Complete Cursus met een vleugje mindfulness iets voor jou! We zullen ingaan op verschillende technieken om met angst(gevoelens) en pijn om te gaan. 

INSCHRIJVEN

Ik ben erg blij dat ik de cursus gedaan heb. Ik heb ontzettend veel aan alle tips gehad tijdens de bevalling. Dankzij de plaatjes die we te zien kregen tijdens de cursus kon ik tijdens mijn bevalling visualiseren waar ik op dat moment was en hoever ik nog moest. Echt onwijs bedankt!

Daisy

“Ik weet nu alles wat ik graag wilde weten. De cursus in 1 dag had ik wat kort gevonden, het was prettig dat we alle tijd hadden voor vragen en uitgebreid overal op in konden gaan.”

Judith

MINDFUL COMPLETE CURSUS

IN 6 SESSIES HET COMPLETE PLAATJE

Deze zwangerschapscursus biedt je in 6 sessies het totaalplaatje: informatie over de laatste weken van je zwangerschap tot en met alleen thuis zijn met je kersverse kindje. Deze cursus leert je, naast alle praktische ins- en outs, hoe jouw manier van omgaan met pijn en spanning is. Dit zodat je leert omgaan met angstige gevoelens en/of pijn. Ontspanning geeft je energie en bewustzijn. Informatie geeft je een goed inzicht in wat je te wachten staat. Daarmee geeft het je ook rust en vertrouwen en dat is een goed begin van je bevalling!

In een groep met andere zwangeren, die allen zo rond dezelfde periode uitgerekend zijn, komen alle belangrijke onderwerpen chronologisch aan bod. De cursus is vooral gericht op begrip: als je meer ‘snapt’ van alles wat er tijdens de bevalling kan gebeuren (en waarom!), ben je tijdens de bevalling veel rustiger.

 

Praktische informatie

In totaal 6 sessies inclusief 2 partnersessies en 1 sessie met alle kindjes

Aanwezigheid van je partner tijdens alle sessies is mogelijk in overleg

Een groep met minimaal 5 en maximaal 10 zwangeren

Op een (vaste) doordeweekse avond van 19.00 tot 21.00 uur

Start wanneer jij dat wilt. Ons advies is tussen de 25 en 33 weken

Iedereen is welkom! Of het nu je eerste of volgende kindje is en of je onder controle bent bij de verloskundige of in het ziekenhuis

Met deze Mindful Complete Cursus werk je ook aan thema’s in je leven. Het is daarom van belang om ook thuis te oefenen

Inclusief hand-out’s met alle na te lezen informatie, oefeningen, wat lekkers en drankjes

 

€350

NU €285!!

inclusief BTW

Partner aanwezig tijdens alle sessies: eenmalige extra bijdrage van €45,00 inclusief BTW

 

 

“Ik ben erg blij met de ‘theoretische en praktische ‘ cursus, dat past toch meer bij mij. Fijn om te oefenen met ademhaling en ontspanning en een prettige partnersessie!”

Noor


“De informatie was heel fijn en bruikbaar. Sfeer ongedwongen en gezellig en erg goede verzorging. Ik voel mij nu volledig voorbereid op wat er komen gaat, heel compleet! Ook mijn partner vond de gezamenlijke sessie over de bevalling heel prettig.  

Gillian

Sessie 1: Kennismaking: zwangerschap en meditatie, waarom? Omgang met ongemakken tijdens de zwangerschap.
Sessie 2: Fasen, start, duur en locatie van de bevalling, ontsluiting en persen: hoe zit het en hoe doe je het? De dynamiek tussen pijn en angst.
Sessie 3: Partnersessie 1: Tools voor het omgaan met pijn en ongemak; Mentale en fysieke aspecten.
Sessie 4: Partnersessie 2: Verloop van de bevalling: Hoe vormen jullie samen een hecht team?
Sessie 5: De eerste week met je kindje en je eigen herstel, inclusief de borstvoeding.
Sessie 6: Als iedereen bevallen is: hoe heb je de bevalling ervaren en waar loop je nu tegen aan? Tips en tricks als kersverse moeder.

 

Met deze Mindful Complete Cursus werk je ook aan thema’s in je leven. Het is daarom van belang om ook thuis te oefenen (±30 minuten per dag).

Geen evenementen gevonden!

Een Bevalwijzer cursus of sessie cadeau doen

Hoe leuk is het om je lieve zwangere vriendin/collega/dochter een sessie cadeau te geven? Een speciaal en vooral heel nuttig cadeau.

Ook voor cadeaubonnen ben je bij ons aan het juiste adres! Het kan een bon zijn voor een cursus of een sessie, maar ook een bijdrage aan een cursus of sessie. Stuur ons een mailtje en wij maken er een leuk pakketje van!
 

Amsterdam - Arnhem - Castricum
Haarlem -
 Leiden 

Zwangerschapscursussen
gegeven door verloskundigen

Bevallen vanuit wijsheid en met vertrouwen in je lijf, het proces, je baby, je geboortepartner en je geboorteteam.