Complete cursus

HET COMPLETE PLAATJE VOOR OPTIMALE VOORBEREIDING


Wil je je graag niet alleen voorbereiden op de bevalling, maar ook op laatste weken van de zwangerschap, de kraamperiode en de borstvoeding? Dit in een gezellige groepsvorm en verspreid over verschillende sessie? Dan is de Complete Cursus iets voor jou!  Tijdens de vierde sessie zijn de (geboorte)partners ook van harte welkom. Ook is het mogelijk, indien jullie dit wensen, om iedere sessie samen te komen! Tevens zal er nog een zesde sessie zijn nadat alle baby’s geboren zijn.

INSCHRIJVEN

Ik ben erg blij dat ik de cursus gedaan heb. Ik heb ontzettend veel aan alle tips gehad tijdens de bevalling. Dankzij de plaatjes die we te zien kregen tijdens de cursus kon ik tijdens mijn bevalling visualiseren waar ik op dat moment was en hoever ik nog moest. Echt onwijs bedankt!

Daisy

“Ik weet nu alles wat ik graag wilde weten. De cursus in 1 dag had ik wat kort gevonden, het was prettig dat we alle tijd hadden voor vragen en uitgebreid overal op in konden gaan.”

Judith

COMPLETE CURSUS

IN 6 SESSIES HET COMPLETE PLAATJE

Deze zwangerschapscursus biedt je in 6 sessies het totaalplaatje: informatie over de laatste weken van je zwangerschap tot en met alleen thuis zijn met je kersverse kindje. En daar bovenop de basistechnieken van een goede ademhaling en ontspanning. Ontspanning geeft je energie en bewustzijn. Informatie geeft je een goed inzicht in wat je te wachten staat. Daarmee geeft het je ook rust en vertrouwen en dat is een goed begin van je bevalling!

In een groep met andere zwangeren, die allen zo rond dezelfde periode uitgerekend zijn, komen alle belangrijke onderwerpen chronologisch aan bod. De cursus is vooral gericht op begrip: als je meer ‘snapt’ van alles wat er tijdens de bevalling kan gebeuren (en waarom!), ben je tijdens de bevalling veel rustiger. Inclusief een sessie (sessie 4) met alle geboortepartners erbij! Dit zodat ook hij of zij op de hoogte is van het proces, de ademhalingstechnieken en weet hoe hij/zij jou het beste kan ondersteunen tijdens de bevalling! Daarmee ook een fijne cursus voor single moms. Tijdens de geboortepartnersessie is diegene welkom die jou tijdens jouw bevalling zal gaan ondersteunen.

 

Praktische informatie

In totaal 6 sessies inclusief één sessie met alle (geboorte)partners en een sesssie ná de bevalling

Op een (vaste) doordeweekse avond van 19.00 tot 21.00 uur OF 19.30-21.30 uur (soms iets uitloop)

Start wanneer jij dat wilt. Ons advies is tussen de 25 en 33 weken

Iedereen is welkom! Of het nu je eerste of volgende kindje is en of je onder controle bent bij de verloskundige of in het ziekenhuis

Ook voor alleenstaande moeders een hele fijne cursus!

Aanwezigheid geboortepartner tijdens iedere sessie is optioneel. Dit is enkel mogelijk in overleg (bijbetaling €12,50 per aanvullende sessie).

Inclusief hand-outs met alle na te lezen informatie, wat lekkers en drankjes

Deze cursus wordt gegeven in Amsterdam en in Leiden!

 

€309

inclusief BTW

 

“Ik ben erg blij met de ‘theoretische en praktische ‘ cursus, dat past toch meer bij mij. Fijn om te oefenen met ademhaling en ontspanning en een prettige partnersessie!”

Noor


“De informatie was heel fijn en bruikbaar. Sfeer ongedwongen en gezellig en erg goede verzorging. Ik voel mij nu volledig voorbereid op wat er komen gaat, heel compleet! Ook mijn partner vond de gezamenlijke sessie over de bevalling heel prettig.  

Gillian

Sessie 1: (ab)Normale klachten van het laatste trimester, tips voor houdingen en beweging en de anatomie tijdens de zwangerschap.
Sessie 2: Het WAT gedeelte: Fasen, start, duur en locatie van de bevalling, ontsluiting en persen: hoe zit het precies en wat is hierin belangrijk? Hoe verloopt een middle of the road delivery en wat als het anders loopt?
Sessie 3: Het HOE gedeelte: alle tools voor het omgaan met pijn; ademhalingstechnieken en pijnstillingsopties.
Sessie 4: De sessie met jullie geboortepartners erbij! Verloop van de bevalling: wat kan en moet je partner doen? En wat kun je beter niet doen/zeggen? Het gaat hierbij om jouw geboortepartner. Dit kan dus je vriend/man/vriendin/vrouw zijn, maar ook een vriendin, je moeder, zus. Diegene die jou tijdens jouw bevalling zal gaan ondersteunen!
Sessie 5: Borst versus flesvoeding, de eerste week met je kindje en je eigen herstel.
Sessie 6: Als iedereen bevallen is: hoe heb je de bevalling ervaren en waar loop je nu tegen aan? Tips en tricks als kersverse moeder.

Cathelijn de Graaf

Ik heb de complete cursus gevolgd bij Manon, wat een goede beslissing zeg! Ik keek nogal tegen de bevalling op omdat ik (zelf arts) vooral bekend was met eventuele complicaties. Manon heeft er met haar realistische uitleg en rustgevende en waanzinnig betrokken voorkomen voor gezorgd dat ik met goede moed de bevalling in ga. Informatie kunnen velen geven maar om dit op een betrokken, rustgevende doch professionele manier te brengen is echt klasse! Bovendien eindigt de begeleiding niet bij de cursus, inmiddels maken we gebruik van een fijne WhatsApp groep waarin we Manon altijd vragen mogen stellen en is ze er als de kippen bij om ook hier ons van antwoorden te voorzien!

Lidewij Smeur

Hele fijne, no-nonsens cursus! Manon heeft alle aandacht voor je en is niet alleen ontzettend lief maar biedt ook echt een luisterend oor. Door middel van een mooie presentatie geeft ze je alle info die je nodig hebt om met een gerust hart goed voorbereid de bevalling in te gaan.

 

Een Bevalwijzer cursus of sessie cadeau doen

Hoe leuk is het om je lieve zwangere vriendin/collega/dochter een sessie cadeau te geven? Een speciaal en vooral heel nuttig cadeau.

Ook voor cadeaubonnen ben je bij ons aan het juiste adres! Het kan een bon zijn voor een cursus of een sessie, maar ook een bijdrage aan een cursus of sessie. Stuur ons een mailtje en wij maken er een leuk pakketje van!
 

Amsterdam - Arnhem - Castricum
Haarlem -
 Leiden 

Zwangerschapscursussen
gegeven door verloskundigen

Bevallen vanuit wijsheid en met vertrouwen in je lijf, het proces, je baby, je geboortepartner en je geboorteteam.